Het stripdebuut van Josh Bone


64 full color pagina's - €9,95
Stripwinkels
Bestel Online

Reis naar "Krank"

Jordanees Henk is een alcoholist die in zijn leven weinig heeft klaargespeeld. Wanneer hij dronken in een intergalactische poort lazert en ontwaakt op een vreemde planeet komt hij er snel achter dat deze plek niets beter is dan zijn Jordaan.


 “Krank” is geen technologisch geavanceerde beschaving (op een vliegende auto na), maar een wereld vol vervuilende dieselmotoren, dikke lcd-schermen, lange schuifantennes en overvolle buitenaardse getto’s. Het zijn echter de bewoners van Krank  asociale en onbetrouwbare Tokkie-aliens in trainingspakken — die Henk met een flinke dosis heimwee injecteren.


Hij heeft nu voor het eerst een heuse missie: hij moet thuis komen. Als Henk in een buitenaardse supermarkt, tot zijn grote verbazing, een pak OMO wasmiddel ziet weet hij het: Unilever heeft een lijn naar Krank en als hij hun vestiging kan vinden moet er een weg terug zijn.


Stripgenres: Humoristisch, Avontuur, Underground Comic, Science Fiction/Fantasy


"Krank - Jordanees in space"

Auteur: Josh Bone

€ 9,95

ISBN 9789082654929

64 pagina's, full color. 17 x 24 cm. Uitgegeven door Scorpio Press
StripwinkelsBestel online  | Contactcover3D

Terug naar de jaren '80


“Krank” is een sciencefiction komedie die niet alleen plaats vindt in de jaren ’80 maar ook bijna toen gemaakt lijkt te zijn: het tijdperk van populaire Nederlandse strzeiker en Familie Doorzon die stripmaker Josh Bone als (te) klein jongetje graag las. 


De auteur groeide deels op in übervolksbuurt Tiel en deels in toenmalig dystopia Amsterdam, beide steden hebben overduidelijk hun stempel gedrukt op het verhaal.


Tegenwoordig werkt Josh Bone als designer en illustrator (o.a. voor Radio 2, Rijksmuseum Twenthe en Dumpert.nl). Naast strips ontwikkelt hij in zijn vrije tijd ook scenario's voor TV en film, hij heeft daarvoor samengewerkt met bijvoorbeeld Errol Nayci (producer van o.a. Hoogvliegers, Ninja Nanny) en Ryan Millar (o.a. Boom Chicago, Edinburgh Fringe).ANDEREN OVER KRANK:

“…het absurde en hilarische verhaal. Ik heb me er kostelijk mee vermaakt, en de ‘herinneringen aan de jaren ’80’ achterin zijn een mooie kers op de maffe retro taart. “ 

**** (4 sterren) op Striptip.nl


“Tussen al het professionele stripgeweld dat dagelijks over mijn bureau passeert, zit af en toe een strip waar je even bij stilvalt, omdat het om de een of andere reden bijzonder is... Het is een gek verhaal, maar het blijft volstrekt begrijpelijk, zeg maar type goede pulp”

Jos van Waterschoot

Stripnieuws


“Wat hebben we gelachen”

9ekunst.nl


“Krank/Jordanees in Space is een heerlijk eigen strip!”

Herman Roozen

Stripmaker des Vaderlands


"Helaas zelden tijd om iets te lezen, maar dit boek kwam gisteren binnen en tóch in één ruk uitgelezen tevens volop gelachen."

Ahmad Resh

Schrijver "Arie de Boskanarie"/Redacteur Reboot Comics


"Is het avontuur, humor, sciencefiction of underground? In de eerste plaats is Krank een sterk drama, met bijzondere personages om in het hart te sluiten."

Ruud den Drijver

Schrijver voor Stripnieuws/Max & Mummie/Kuifje in Dromenland

Blijf op de hoogte

Het laatste nieuws